Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
20. júl 2024
0
336

Návrh slovenských študentov v súťaži na turistické ubytovanie s výhľadom na filipínske ryžové polia

V spojení s reliéfom krajiny.
Návrh slovenských študentov v súťaži na turistické ubytovanie s výhľadom na filipínske ryžové polia

Študenti ateliéru Fejo/Hanáček na bratislavskej FAD STU sa s konceptom drevených pavilónov odsadených od terénu zapojili do súťaže organizovanej platformou TerraViva. Návrh Róberta Liptáka, Nikolety MitríkovejMateja Ďurinďáka sa dostal medzi 45 finalistov, spomedzi ktorých porota vyberie ocenené projekty.  Aktuálne v rámci súťaže prebieha aj hlasovanie verejnosti. 

Koncept 

Koncept Banaue Lodge sa opiera o krajinný reliéf tvorený prírodnými terasami ryžových polí. Návrh tvorí niekoľko samostatných objektov v rôznych výškových úrovniach, ktoré sú vzájomne prepojené ochodzami. Hlavný objekt so spoločenskou miestnosťou, kuchyňou a hygienou vyčnieva nad ostatné bloky s ubytovaním na troch výškových úrovniach, ktoré spájaj spomínaný systém terás.

Prepojenie s okolím  

Kontakt návštevníkov s okolitou  s prírodou podporuje rozsiahle presklenie objektov a ich výškové osadenie, umožňujúce nerušené výhľady. Z každého objektu vie návštevník vyjsť priamo na terasu a užívať si scenérie, ktoré krajina ponúka.  

Prevádzka 

Objekty určené na ubytovanie sú vybavené posteľou, úložným priestorom a drobným sedením. V každom z objektov určených na ubytovanie sa taktiež nachádza malé umývadlo. Hlavný objekt disponuje hygienickými zariadeniami, sprchami, skladom a spoločným priestorom s pultom určeným na varenie, priestorom pre konzumáciu jedál a oddychovým sedením.  

Materialita 

Materiálovo sa návrh odvoláva na okolitú zástavbu. Tá je tvorená prevažne drevenými objektmi s výraznou červenou, alebo zelenou strechou. Banue Lodge je taktiež tvorený drevom v rovnakých odtieňoch ako okolitá zástavba.  

Konštrukčné riešenie  

Konštrukčný systém tvoria drevené hranoly, na ktoré nadväzuje drevená konštrukcia terás a objektov so stanovou roštovou strechou. Okná sú osádzané do drevených otáčavých rámov. Nakoľko sa nachádzame v oblasti s veľkým množstvom zrážok, všetky terasy objektu sú vyvýšené pre zachovanie plynulého prechodu v každom počasí. 

Dizajn interiéru 

Základným interiérovým prvkom je taktiež drevo. Pre zabezpečenie súkromia sú v každom objekte umiestnené závesy. Interiér je vybavený minimalisticky. V objektoch sa okrem priestoru na uskladnenie vecí a malým umývadlom nachádza drevené sedenie. Dispozícia ubytovacích objektov je taktiež riešená utilitárne. Spoločenská miestnosť je okrem priestoru na prípravu jedál vybavená vankúšovým sedením. Interiéry obohacujú typické lokálne prvky a detaily.

Súťažné panely:

Vizualizácie:

V hlasovaní verejnosti môžete podporiť návrh "likom" na tomto odkaze.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím