Integrované dverové systémy predstavujú riešenie, ktoré spája vysoké technické nároky s architektonickou...
Architekti zo štúdia HENN stavili na prirodzenosť dreva, precízne navrhnutú akustiku a premyslený...
Tiché a bezkontaktné dovieranie dverí dopĺňajú ergonomické madlá v rôznych dizajnových a funkčných prevedeniach, vrátane...
Bývanie na južných svahoch alpského predhoria.
Kombinácia Silky so železobetónovým skeletom sa v tomto projekte ukázala ako ideálne riešenie pre...
Projekt „IBV Lietava – 4 domy pri lese“ ponúka premyslené riešenia s dôrazom na tradíciu a...
Tento inovatívny systém presklených priečok s paralelne posuvnými dverami a tromi prepojenými krídlami prináša elegantné...
Kľučka od Barbory Škorpilovej je odrazom súčasnej estetiky a technológií. Inšpirovaná tvarom ohnutého papiera, spája jemné línie s moderným...
Spoločnosť mmcité predstaví na výsteve v Miláne novú kolekciu Linfa od AG&P greenscape a Cattaneo design.
Realizácia s použitím riešení od spoločnosti JAP FUTURE, ktorá dodala prémiový interiérový sortiment dotiahnutý do všetkých detailov
Mimoriadne štíhly rám zvyšuje podiel skla s cieľom maximalizovať dopad svetla a vytvára vzhľad pevného modelu...
Česká firma Janošík balansuje na hranici možného.
Sklenené priečky od spoločnosti Milt ako kľúčový prvok moderného dizajnu
ICONIC: Kľučka, ktorá spája históriu s modernou eleganciou
REHAU Window Solutions získalo ocenenie German Design Award 2025 za vynikajúce riešenie okien ARTEVO TERRA.
Ateliér GRAU Architects nie je v oblasti gastro nováčikom. V uplynulom čase sme publikovali sériu interiérov bistier SOHO Laurinská, Aupark, alebo Banská Bystrica. Aktuálny koncept prevádzky, s plochou iba 12 m2, vznikol v úzkej spolupráci klientov s architektmi a dizajnérmi. Vizuálna identita, ktorá interpretuje moderný koncept je previazaná s architektúrou. Vstupuje do pôvodného priestoru s hrubými povrchmi a zachovanou dobovou patinou.
Viac povedia autori:
Langos Bar je malá street food prevádzka v Bratislave, ktorá sa nachádza v Starej tržnici v historickej časti centra mesta. Podáva sa v nej langoš, tradičné pouličné jedlo z Maďarska, ktorého základom je vyprážané kváskové cesto vo forme placky. Tradične sa podáva v kombinácii kyslej smotany, kečupu, syra či cesnaku. Nový koncept LANGOS BAR, založený miestnymi gastro hrdinami Lukášom Heskom a Robom Nagyom, však prináša iný prístup. S pecorinom, pastrami alebo krevetami ukazuje nespočetné množstvo možností, ako vylepšiť toto tradičné maďarské jedlo.
To všetko spojené s miešanými nápojmi či naturálnym vínom z regiónu.
Tento bar má ambíciu vytvoriť miesto stretnutí pre miestnych obyvateľov, ale zároveň aj „I must eat here“ miesto pre turistov navštevujúcich mesto. Je ako Jekyll a Hyde, cez deň slušné a čisté, ale keď príde noc, párty sa začína.
Aj keď má plocha iba 12 m², zmestí sa do nej všetko potrebné vybavenie. Náš prístup bol vytvoriť vizuálne jednoduchý, ale silný dizajnový koncept založený na štvorcovej mriežke 10 x 10.
Do priestoru upraveného hrubou cementovou stierkou sme vložili funkčný box zložený z bielych dlaždíc, oceľovej police z kari siete a gastro technológie z nehrdzavejúcej ocele. Jedinou farbou, ktorú sme použili, je červená, ktorá vytvára akcent a je dobre spojená s vizuálnou identitou.
Identita, ktorú navrhlo lokálne štúdio Nice Guy zastúpená Matejom Špánikom, sa točí okolo veľmi spokojnej a okrúhlej ikony tváre, ktorá bola navrhnutá v spolupráci s Tomášom Rybárom, alias Sicknico. Ich prístupom bolo vytvoriť vizuálne silnú a odvážnu identitu, ktorá môže interpretovať tento moderný koncept, ale zároveň zachovať jeho autentický a ľahko pochopiteľný charakter. Chceli tým vyjadriť potešenie, ktoré konzumácia langošov prináša.
Autori: Grau Architects
Fotografie: Matej Hakár
Nechce sa vám vypisovať vaše údaje? Prihláste sa a komentujte pod svojím účtom.
Nemáte ešte účet? Zaregistrujte sa tu