Advertorial

Kúpeľne snov - novinky značky hansgrohe

Spoločnosť Hansgrohe, známa svojimi inovatívnymi riešeniami kúpeľní a kuchýň, rozšírila ponuku svojich produktov nad rámec tradičných batérií a...

Veľkoplošné zasklenia od spoločnosti Internorm – maximálna flexibilita

Moderná architektúra založená na využití skla redefinuje vnímanie životného priestoru.

Myotis - všetko pre Vaše interiéry...

Ak hľadáte pre realizáciu svojich návrhov partnera, ktorý sa vie prispôsobiť náročným požiadavkám, tak nasledujúce riadky sú určené pre Vás.

Dizajn sa spája s prirodzenosťou: nové drevo-hliníkové okno od spoločnosti Internorm

Európska značka okien číslo jeden rozširuje svoj sortiment o nové drevohliníkové okno HF 520 s plošne...

Bistro La Bottega Linka v Prahe

Prevádzka postavená na koncepte otvorenej kuchyne. Autori nechali vyniknúť veľkorysý priestor v parteri mestského domu.
Diela
Red 322.11.2016
10460+9
Bistro La Bottega Linka v Prahe
Autori: Ing. arch. David Wittassek, Ing. arch. Jiří Řezák, Ing. arch. Veronika NovákováNávrh: 2015 - 2016Realizácia: 2016 - 2016Adresa: Havlíčkova 13, Praha 1, Česká republikaPublikované: 22. november 2016

V centre Prahy, neďaleko Masarykovej stanice, bolo otvorené nové bistro La Bottega Linka. Priestory sa nachádzajú na Havlíčkovej ulici v parteri mestského domu z prelomu storočí, ktorý je Pražákom známy ako sídlo prvorepublikového lahôdkarstva. 

Interiér je vyčistený na stavebnú podstatu. Necháva vyniknúť pôvodné povrchy, a patinu. Najmä na stenách sú čitateľné jednotlivé historické nánosy. Architekti pracujú s veľkorysou svetlou výškou, nezmenšujú priestor podhľadmi. V interiéri dominuje otvorená kuchyňa, návštevník má možnosť nahliadnuť do prípravy jedál. Všetky prvky v interiéri sú maximálne transparentné. Či už ide o presklený bar a chladiaci box, vinotéku alebo elektroinštaláciu a vzduchotechniku. Interiér je riešený robustne. Zaujmú detaily nitovaných plechových povrchov, ručne fúkané svietidlá alebo zvárané oceľové police. 

Najväčšou zaujímavosťou a lákadlom prevádzky zameranej na taliansku kuchyňu je pec na drevené uhlie. Tá umožňuje dosiahnuť teplotu až 400°C. Využíva sa na rýchlu prípravu masa, rýb a zeleniny so zachováním autentických chutí a vôní.

Poloha diela

Ing. arch. David Wittassek
Ing. arch. Jiří Řezák
Ing. arch. Veronika Nováková
Vložené
16. november 2016
0
1046
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím