Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Viessmann

Climate of innovation

Ivanská cesta 30/A
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
27. marec 2019
0
3249

Reštaurácia Oyshi, Trenčín

Klasika okorenená moderným prístupom.
Reštaurácia Oyshi, Trenčín
Autori: Ing. arch. Mgr. art. Juraj Hubinský, Ing. arch. Peter Kuklica, Ing. arch. Martin SmerekPodlažná plocha: 80 m2Návrh: 2018 - 2018Realizácia: 2018 - 2018Adresa: Matúšova 22 , Trenčín, SlovenskoPublikované: 31. marec 2019

Reštaurácia Oyshi v centre Trenčína vznikla po návrate majiteliek z krajiny vychádzajúceho slnka. Na Matúšovu ulicu, vedúcu tesne pod hradbami sa rozhodli priniesť kúsok Japonska. Kuchyňa si zakladá na spracovaní čerstvých surovín od kvalitných lokálnych dodávateľov. Oyshi ponúka klasické i moderné sushi a sezónne fusion jedlá.

Foto: Lousy Auber

"Nadšenie majiteliek prevádzky z plánovania nových priestorov, ich rozhľadenosť a dobrý názor na architektúru, interiér či dizajn nás podporovali pri navrhovaní budúceho sushi baru. Nápad ako by mal pôsobiť priestor a ako by sa v ňom mali cítiť návštevníci prišiel takmer okamžite. Chceli sme okrem chuťového zážitku, ktorý sprostredkovávajú kuchári, priniesť aj zážitok vizuálny. Japonská kultúra, spôsob uvažovania, architektúra... Inšpirovať sa dá v mnohých oblastiach, ale spoločným menovateľom tejto svojráznej krajiny je jednoduchosť," vysvetľujú architekti.

Foto: Lousy Auber

Taký bol aj prístup k tvorbe interiéru. Ten spočíval v čo najväčšom eliminovaní použitých výrazových prostriedkov. Jednoduchosť a kontrast. Interiér reštaurácie si tento princíp osvojuje. Priestory situované okolo odbytovej časti, teda vstup, kuchyňa a toalety sú tmavé. V samotnej reštaurácii prevláda bledá béžová farba. Interiér odbytového priestoru je v kontraste s ostatnými, podružnými priestormi, a vytvára tak podklad - plátno pre pestrý kulinársky zážitok.

Foto: Lousy Auber
Pôdorys - pôvodný stav
Pôdorys - pôvodný stavAutori: Kuklica x Smerek, Juraj Hubinský
Pôdorys - nový stav
Pôdorys - nový stavAutori: Kuklica x Smerek, Juraj Hubinský

Steny, strop a podlaha majú v každej miestnosti rovnakú farebnú tonalitu. Jednotlivé miestnosti sú vo vzájomnom kontraste. Na podlahe vstupnej časti je použitá čierna keramická dlažba. Steny sú omietnuté hrubozrnnou omietkou, strop je hladký.

Foto: Lousy Auber

Zužujúci sa lichobežníkový pôdorys vstupnej časti a zaoblená stena navádzajú priamo do odbytového priestoru. Ten sa celý otvára do jednej veľkej prevádzky s asymetricky umiestneným barom. V priestore dominuje bledá, béžová farba. Do farebnej schémy zapadajú steny so šúchanou interiérovou omietkou. Obvodové steny s oknami a dverami na terasu sú zakryté vrstvou závesov. Ďalšími prvkami, ktoré dodávajú priestoru mäkkosť sú zaoblenia rohov a klenbové oblúky medzi jednotlivými miestnosťami.

Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber

Ústredným prvkom odbytovej časti je veľký otvorený plechový bar, za ktorým sa pripravujú sushi rolky. Cez neho je vidno rušný pohyb kuchárov v tmavej kuchyni s prípravou teplých jedál.

Foto: Lousy Auber

Tretiu farbu v interiéri dopĺňa drevený mobiliár. Lavice, stoličky a stoly sú z jelšového dreva. Výtvarné umenie sa objavuje na textilných paravánoch s kovovou konštrukciou v podobe sieťotlače s motívom rýb.

Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber

Poloha diela

Ing. arch. Mgr. art. Juraj Hubinský
Ing. arch. Peter Kuklica
Ing. arch. Martin Smerek

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím