Spoločnosť Hansgrohe, známa svojimi inovatívnymi riešeniami kúpeľní a kuchýň, rozšírila ponuku svojich produktov nad rámec tradičných batérií a...
Moderná architektúra založená na využití skla redefinuje vnímanie životného priestoru.
Ak hľadáte pre realizáciu svojich návrhov partnera, ktorý sa vie prispôsobiť náročným požiadavkám, tak nasledujúce riadky sú určené pre Vás.
Odolná konštrukcia zaručuje dlhoročné bezproblémové používanie,...
Európska značka okien číslo jeden rozširuje svoj sortiment o nové drevohliníkové okno HF 520 s plošne...
Interiér pekárne na Námestí sv. Anny v Trenčíne z dielne ateliéru Sadovsky & Architects.
Základom sú kvalitné "suroviny" a cit pre remeselné detaily. Masívne nábytkové solitéry vynikajú na pozadí neutrálnych povrchov predajne, pričom architekti akcentujú centrálnu os s priehľadom do výroby.
Viac prezradia autori:
Pekáreň “Chlieb náš” v Trenčíne je v poradí tretím pokračovaním konceptu spojenia remeselnej výroby kváskového chleba s inovatívnymi priemyselnými postupmi (po prevádzke v meštianskom dome v historickom jadre Trnavy a pekárni na námestí Mateja Korvína v Bratislave).
Koncept odzrkadľuje tento prístup v materiálovom riešení a dizajne, pričom reaguje na kontext miesta a domu, v ktorom sa prevádzka nachádza. Kombinuje pritom prvky, ktoré sú charakteristické pre sieť pekární ako napríklad predajný pult. Úzky priestor na prízemí objektu je rozdelený na predajnú časť a výrobu multifunkčným nábytkovým elementom, ktorý ako pomyselná brána umožňuje nahliadnuť do procesu výroby. Toto prepojenie podporuje lineárne osvetlenie kopírujúce hlavnú os priestoru. Stropu dominuje kruhové zrkadlo odkazujúce na sakrálny motív obsiahnutý v názve. Špecifickým prvkom je sedenie v priestore výkladu, ktoré reaguje na charakter pekárne ako bistra.
Podklady: Sadovsky & Architects
Fotografie: Matej Hakár