Advertorial

Kúpeľne snov - novinky značky hansgrohe

Spoločnosť Hansgrohe, známa svojimi inovatívnymi riešeniami kúpeľní a kuchýň, rozšírila ponuku svojich produktov nad rámec tradičných batérií a...

Nové okná, nový štart do roku 2025 s oknami od spoločnosti Internorm

Nech už staviate, renovujete alebo navrhujete výplne otvorov, teraz máte jedinečnú príležitosť získať prémiové okná za...

Veľkoplošné zasklenia od spoločnosti Internorm – maximálna flexibilita

Moderná architektúra založená na využití skla redefinuje vnímanie životného priestoru.

Myotis - všetko pre Vaše interiéry...

Ak hľadáte pre realizáciu svojich návrhov partnera, ktorý sa vie prispôsobiť náročným požiadavkám, tak nasledujúce riadky sú určené pre Vás.

Dizajn sa spája s prirodzenosťou: nové drevo-hliníkové okno od spoločnosti Internorm

Európska značka okien číslo jeden rozširuje svoj sortiment o nové drevohliníkové okno HF 520 s plošne...

Máš umelecké črevo? 2022

7. ročník Medzinárodnej súťaže, ktorá je určená žiakom stredných škôl a gymnázií.
Súťaže
Red 426.10.2022
1680+0
Vyhlásenie26.10.2022
10:00
Odovzdanie návrhov1.5.2023
11:00
VyhlasovateľSNG
Adresa ,
,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktSNG
umeleckecrevo.sng@gmail.com

Jedlo

Téma jedla sa na prvý pohľad môže javiť ako úplne všedná. No v skutočnosti je neustále aktuálna a ponúka množstvo pohľadov a možností, ako k nej pristúpiť. Jedlo je možné vnímať ako nekonečný kreatívny priestor: konzumácia jedla ako napĺňanie základnej ľudskej potreby, jedlo ako znak rozmanitosti a ľudskej kreativity, jedlo ako spôsob komunikácie medzi ľuďmi aj celými národmi (recepty, využívanie surovín z celého sveta, národné kuchyne, kuchárske show…), jedlo ako estetický objekt a ako umelecké dielo (vizuálne atraktívne podoby jedla, estetizácia jedla v marketingu, či zobrazovanie jedla v dejinách umenia). Na jedlo je však možné nazerať aj zo spoločenského, ekonomického či politického uhla pohľadu aj kriticky: nedostatok jedla a plytvanie jedlom (sociálne rozdiely, environmentálne dopady), nadmerná výroba jedla a jej následky, nerovnomerná distribúcia po svete… Sedem vecí o jedle v galérii si môžete prečítať aj v článku Kataríny Kolbiarz Chmelinovej, kurátorky SNG, na medium.com. V každom prípade je to téma zrozumiteľná a každému dostupná. Navyše, v čase vojny na Ukrajine a jej možných dopadov na zásobovanie, aj bolestne aktuálna pre nasledujúce obdobie.

Harmonogram

Súťaž prebieha v období od septembra 2022 do mája 2023, pričom záväzné prihlasovanie sa končí 30. novembra 2022.
Prihláška TU.

Jeseň / Zima
Metodické stretnutia a workshopy pre pedagogičky a pedagógov a žiakov a žiačky zamerané na predstavenie a prácu s témou. Workshopy s vybranými umelcami a umelkyňami, odborníkmi a odborníčkami a konzultácie prác prihlásených skupín.

Február
Zasielanie prác elektronickou formou cez wetransfer.com

Marec
Semifinálové kolá v regiónoch – výber max. 25 najzaujímavejších projektov. V prípade, že bude prihlásených menej ako 25 skupín, prebiehajú konzultácie k prihláseným projektom.

Máj
Finále v Bratislave. Výstava najzaujímavejších projektov v priestoroch Slovenskej národnej galérie.

Jún
Stretnutie víťazných tímov českej, slovenskej a maďarskej súťaže v jednej z usporiadateľských galérií.

Podklady súťaže

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUz6hvxb3Zdvc6_We6USp1-eJCSwWF96AyJenByAyE7e_snQ/viewform
Vložené
26. október 2022
0
168
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím