Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
17. jún 2024
0
857

Noc architektúry a dizajnu 2024

Začiatok20.6.2024
16:00
Koniec20.6.2024
23:59
MiestoFakulte architektúry a dizajnu STU v Bratislave.
AdresaNámestie slobody 19,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktKlára Macháčová
0249203071
klara.machacova@stuba.sk

Už po dvadsiaty tretí raz sa v priestoroch Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave sa uskutoční Noc architektúry a dizajnu. Brány fakulty sa pre verejnosť otvoria vo štvrtok 20. júna 2023 o 16.00 hod. 

V rámci hlavnej prednášky tohtoročnej noci architektúry a dizajnu, ktorá začne od 20.00 hod. v ad: kotolni FAD, sa predstaví český dizajnér Tobias Schubert. Tento talentovaný návrhár, študent ateliéru módnej tvorby na pražskej UMPRUM, bol v minulosti stážista módnej návrhárky Vandy Jandy a renomovaného českého dizajnéra Jana Černého. Na tohtoročnej jarnej edícii Mercedes-Benz Prague Fashion Week sa po prvýkrát predstavil pod vlastnou značkou Tobias Equipment. Tobias sa vyznačuje prácou s netradičnými materiálmi či výraznými grafikami. Je známy aj ako autor špeciálnych kostýmov pre hudobných interpretov ako je Yzomandias, Rytmus, Ego, Nik Tendo, či Viktor Sheen.

Počas Noci sa celá budova FAD STU na Námestí slobody č. 19 zmení na galériu prezentujúcu ateliérové práce s cieľom ukázať verejnosti výsledky tvorby rozsiahleho spektra projektov vytvorených na pôde fakulty za posledný semester.  Organizátori tohto tradičného podujatia - Fakulta architektúry a dizajnu STU a Študentská platforma FAD - ponúknu návštevníkom však aj celý rad atraktívnych sprievodných podujatí.

Letné vydanie tohto obľúbeného a navštevovaného podujatia odštartuje vyhlasovanie výsledkov Ceny dekana FAD STU. Do súťaže postúpili ateliérové práce, ktoré boli ocenené hlavnou cenou v rámci posudzovanej oblasti Študentskej tvorivej vedeckej odbornej a umeleckej činnosti (Cena prof. V. Karfíka, prof. V. Vilhana, prof. E. Hrušku, prof. A. Piffla, prof. V. Chrobáka, doc. M. Kodoňa, Cena za dizajn, Cena pro Teoria, Cena pro Visio).

Meno víťaza či víťazky spomedzi desiatich nominovaných prác bude známe na odovzdávaní Cien dekana 2023/2024, ktoré sa uskutočni od 16.00 hod. vo foyeri FAD STU. Výstavu ocenených prác si budú môcť návštevníci následne pozrieť v miestnosti č. 6 na prízemí budovy.

Na pozvanie Študentskej platformy sa prídu v rámci formátu Kuca Paca predstaviť architektonický ateliér Kilo Honč, tvorca kreatívnych podujatí Martin Brix, módna značka buffetclothing, fotograf Matej Hakár, dizajnér Sebastián Komáček, grafické duo  Andrej & Andrej, dizajnérka Kornélia Lohynová, Juraj Hariš z Novej cvernovky,  o.z. Drž Hubu!, či režisér a vizuálny umelec Roland Wranik. Všetci sa v rámci svojej krátkej prezentácie nebudú zameriavať na svoje najväčšie úspechy, ale naopak na projekty, ktoré nedopadli v súlade s očakávaniami.

Súčasťou Noci architektúry a dizajnu budú aj viaceré ďalšie aktivity, vrátane výstavy spojenej s odovzdávaním cien ISOVER Architecture Student Contest 2024 a Progresívnych technológií v architektúre. Vernisáž výstavy Youth PHOTO competition – Rail4V4+V2023 spojená s odovzdávaní cien sa uskutoční v Underground gallery.  Návštevníci  sa môžu tešiť aj premiéru dokumentu Singularch o architektúre.

Na parkovisku sa o hudbu postarajú DJ Neraev a DJ Fomo.                      

Noc je pre architektov a dizajnérov už tradične dlhá, preto sa po oficiálnom programe presunú na afterparty s názvom Ponocovanie do klubu Šafko.

PROGRAM:

16:00 - 17:00
Cena dekana 2023/2024 / foyer FAD  

17:00 - 18:00
Vyhlásenie súťaže - Architecture Student Contest 2024 ISOVER /miestnosť 322
Vyhlásenie súťaže - Progresívne technológie / podesta 3. poschodie
Vernisáž výstavy odovzdávanie cien - Youth PHOTO competition - Rail4V4+V2023 / Underground gallery - suterén vpravo
Premiéra dokumentu Singularch / kotolňa

18:00 - 19:30
Kuca Paca / Kilo Honč, Martin Brix, Sebastián Komáček, Andrej & Andrej a ďalší / kotolňa

18:00 - 20:00
DJ Nereav / parkovisko

20:00 – 21:30
Prednáška zahraničného hosťa Tobiasa Schuberta alias TOBIAS.EQUIPMENT / kotolňa

20:00 - 22:00
DJ Fomo / parkovisko

22:00  - 04:00 
Afterparty Ponocovanie / Klub Šafko

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím