Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
26. máj 2015
0
213

Bratislava Design Week 2015

je najintenzívnejšie medzinárodné podujatie súčasného dizajnu na Slovensku. Vzniklo v roku 2009 ako Dizajnvíkend, od roku 2013 ako Bratislava Design Week.
Začiatok8.6.2015
10:00
Koniec14.6.2015
20:00
MiestoBratislava – Staré Mesto
AdresaLaurinská 14,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktBratislava – Staré Mesto
00421 917 761 975
vierakleinova7@gmail.com

Medzinárodný festival súčasného dizajnu Bratislava Design Week sa tento rok uskutoční v novom termíne – to najlepšie zo súčasného domáceho i svetového dizajnu sa predstaví v Bratislave už od 8. do 14. júna 2015. Hlavnou hviezdou festivalu bude rešpektovaná francúzska dizajnérka Inga Sempé.

Festivalová téma roku 2015 je SEN.  „Chceme snívať o súčasnosti i budúcnosti, chceme ukázať sny, ktoré sa stali skutočnosťou, ale aj dodávať odvahu tým, ktorí si svoje sny ešte nenaplnili,“ hovorí riaditeľka podujatia Ľubica Hustá.

Miestom na „snívanie“ bude už po druhýkrát charizmatický objekt na Laurinskej 14 v Starom Meste – dnes nepoužívaná budova, fungujúca hlavne ako školská stavba, postavená architektom Štefanom Ďurkovičom v 70. rokoch minulého storočia. Autentický výraz drsných, obnažených priestorov tak bude znova silným pozadím výstav a prezentácií dizajnérov, firiem či študentov.

Bratislava Design Week aj tento rok chystá intenzívny program pre odborníkov i laikov, pre dospelých i deti. Festival bude prepájať rôzne formy umenia – okrem dizajnu aj súčasnú experimentálnu hudbu, tanec i vizuálne umenie.

Hlavnou hviezdou festivalu bude svetoznáma francúzska dizajnérka Inga Sempé, ktorá sa špecializuje na produktový dizajn a nábytok a spolupracuje s mnohými renomovanými dizajnérskymi firmami – Ligne Roset, Mutina, HAY, Baccarat, Luceplan, Cappellini, Edra, Magis, Moustache. Jej tvorba je postavená na dôslednom definovaní formy, precíznom výbere materiálu, ale aj na osobitej jednoduchosti s poetickým nábojom. Táto Parížanka získala viacero prestížnych ocenení a vystavovala okrem iného aj v Musée des Arts decoratifs alebo v Centre Georges Pompidou v Paríži.

Lákadlom bude aj jedinečná výstava kolekcie produktov ikony talianskeho dizajnu Vica Magistrettiho (1920-2006), ktorú uchováva Nadácia a múzeum Vico Magistretti v Miláne. Kolekcia oceňovaného dizajnéra (získal napríklad prestížnu Zlatú medailu Chartered Society of Designers) sa na Slovensku predstaví prvý raz.

„V kurátorskej časti festivalu pripravujeme interaktívnu výstavu s medzinárodným obsadením, ktorá prepája dizajn s najnovšími technológiami. Spolu s Českým centrom Bratislava chystáme veľkú prehliadku súčasného českého dizajnu, ktorý si už, vďaka dobre rozbehnutej spolupráci s lokálnymi výrobcami, svoj sen vo veľkej miere plní,“ dopĺňa informácie o programe Ľubica Hustá.

Výstava ČESKÉ PATRO prinesie medzi inými aj aktuálnych absolútnych víťazov Czech Grand Design 2014 – dizajnérske štúdio DECHEM. V programe dostane miesto aj špecifický segment fashion dizajnu – obuv. Jej experimentálne podoby prinesie výstava O krok ďalej.

Do konca apríla trvá otvorená výzva, ktorá umožňuje dizajnérskej verejnosti stať sa súčasťou BADW. Z prihlásených návrhov vyberú organizátori tie najzaujímavejšie pre návštevníkov festivalu.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím