Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Viessmann

Climate of innovation

Ivanská cesta 30/A
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
30. apríl 2020
0
1286

Interiér BURRITO FELLAS, Bratislava

Interiér kamennej prevádzky bratislavského streetfood podniku.
Interiér BURRITO FELLAS, Bratislava
Ateliér: gmb.Autori: Ing. arch. Marián GombarčekNávrh: 2018 - 2018Realizácia: 2019 - 2019Adresa: Bratislava, SlovenskoPublikované: 8. máj 2020

Burrito Fellas sú v Bratislave známi vďaka svojmu foodtrucku a účasti na rôznych streetfoodových akciách. V roku 2019 sa rozhodli posunúť ďalej a otvoriť aj kamennú prevádzku. Priestor sa nachádza v rýchlo rastúcej časti širšieho centra Bratislavy, v rámci projektu Blumentál. Vstup je realizovaný priamo z námestia Mateja Korvína, ktoré je vďaka občianskej vybavenosti a kultúrno-spoločenským aktivitám centrom novej výstavby. 

Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček

Návrh sa snaží reflektovať korene značky na streetfoodovej scéne. Priestor svojou materiálovou strohosťou a určitým dojmom nedokončenosti vytvára dojem ulice, vstupujúcej do interiéru. Samotná prevádzka je jej pokračovaním. Vnútorné prvky sa stávajú druhou fasádou, ktorá všetko priznáva. Návštevník je v kontakte so "zákulisím", vníma prácu v kuchyni, sleduje prípravu svojej objednávky v rámci pracovného pultu.

Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček

Dispozične je priestor riešený ako kompozícia funkčných objemov (odbytová časť, zápultie, kuchyňa, zázemie), ktoré ho svojím usporiadaním a spájaním definujú. Kuchyňa, ktorá vstupuje do odbytovej časti, je iba čiastočne oddelená stenou z perforovaného plechu. Na kuchyňu priamo nadväzuje zápultie s pracovnou plochou. Tá sa stáva hlavným prvkom priestoru, kde návštevník sleduje prípravu svojej objednávky. 

Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček

Zámerom bolo abstrahovať a zjednodušiť základný stavebný priestor so svojou prirodzenou materialitou a minimalistickým výrazom. Následne do neho vstupovať jednotlivými prvkami, ktoré svojou štruktúrou a farebnosťou vytvárajú hru s akcentmi.

Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček
Ing. arch. Marian Gombarček

Ateliér

Poloha diela

Ing. arch. Marián Gombarček
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím